ایران دهکده
021 46 01 39 23

آرامگاه خواجه ربیع مشهد

در شمال غربی شهر و در انتهای خیابان خواجه ربیع آرامگاه باشکوه خواجه ربیع قرار دارد که به توصیه شیخ بهایی ساخته شده و متعلق به دوره صفویه است. جالب است بدانید در تاریخ آمده که امام رضا (ع) هنگام ورود به طوس و شهر مشهد، مزار این صحابه پیامبر را زیارت کرده بودند. مزار خواجه ربیع که در اصل به باغ ربیع شهرت داشته یکی از آرامگاه های مهم شهر هم محسوب می شود  که به دلیل بناهای زیبا و تاریخی که دارد مورد توجه اهالی و گردشگران بوده و هست. آرامگاه خواجه ربیع مشهد بناى با شکوه و زیبایى واقع در باغى وسیع و مصفا است و مقبره ی آن داراى گنبدى به ارتفاع 18 متر با ساقه اى بلند بر روى بنایى چهار ایوانى است که در بیرون هشت ضلعى می نماید. گنبد بنا دو پوششه و پوشیده از کاشى هاى زیباى فیروزه اى است. درون بنا هم مزین به نقاشی هاى طلایى رنگ و اُخرایى چشم نواز و کتیبه هایی با خط علیرضا عباسی خوشنویس بزرگ صفوی میباشد.

آرامگاه خواجه ربیع

آرامگاه خواجه ربیع

آرامگاه خواجه ربیع

آرامگاه خواجه ربیع

آرامگاه خواجه ربیع

آرامگاه خواجه ربیع

روستایى که باغ آرامگاه خواجه در آن واقع شده «حسین آباد خواجه ربیع» نام دارد که از جمله موقوفات مزار خواجه می باشد. اداره باغ و مزار خواجه ربیع در قرن اخیر بر عهده آستان قدس رضوى است، در حالى که پیش از آن متولى خاص داشته است. باغ خواجه ربیع یکى از قبرستان هاى مهم شهر مشهد می باشد که جدّ قاجارها (فتحعلى خان) نیز که در سال 1139 قمرى توسط نادرشاه افشار در همان باغ کشته شده در زیر گنبد مقبره خواجه مدفون است، بدین سبب در دوره قاجاریه توجه ویژه اى به این مزار شده است.

آرامگاه خواجه ربیع

آرامگاه خواجه ربیع

نام خواجه ربیع در تاریخ ربیع بن خثیم است. او از طایفه بنی‌اسد و ساکن کوفه، از زمره زهّاد هشتگانه صدر اسلام و تابعین (کسانی که صحابه پیامبر را درک کرده‌اند) و همچنین از یاران و سرداران حضرت علی بوده است. وی از اصحاب پیغمیر اسلام و نیز از سرداران سپاه ۱۱ حضرت علی (ع) بوده است. وی ضمن ارادت به حضرت علی ظاهراً از خویشان معاویة بن ابوسفیان هم بوده است، بنابراین در سال‌های پایانی خلافت حضرت علی و بروز اختلاف میان ایشان و معاویه، به قصد انزوا و دوری از نزاع طرفین عراق را به قصد ایران و خراسان ترک کرده است. او در سال‌های پایانی عمر ساکن شهر نوغان (مرکز ولایت توس در آن زمان) شده و بالاخره در سال ۶۳ ه‍.ق یا به روایتی دیگر در سال ۶۱ درگذشته و در یک فرسنگی شمال نوغان دفن گردیده است. مشهور است که امام رضا هنگام سفر به خراسان در سال‌های ۲۰۰ تا ۲۰۳ ه‍.ق قبر خواجه را زیارت کرده است.

 

برای مشاهده نرخ تور مشهد با هتل های مختلف اینجا کلیک کنید

 

لینک های مفیدتر درباره ی سفر به مشهد


فرم ارسال نظرات
نام:
تلفن همراه:
کد:
پیام شما:
این فیلدها را پر کنید.



برچسب‌ها

‌مطالب مرتبط
‌مطالب پیشنهادی
از دل خود به دل دوست سفر باید کرد...

021 46 01 39 23
تهران، کبیری طامه (شاهین شمالی)، روبروی مجموعه ورزشی خرم شاد، نبش 10 متری اول، پلاک 1، طبقه 4
Copyright © 2023 IranDehkadeh. All right reserved.

دقت کنید:اطلاعیه برای مسافران کیش

امروز 13 تیر 

با ارتباط مستقیم و حذف دلالان، نزدیک به 500 هزار تومان بن تخفیف(تفریحات آبی و کشتی های کیش)فراهم شده است. اگر تمایل دارید که رایگان برای شما ارسال گردد، شماره خود را وارد نمایید.