شرایط آب و هوای سریلانکا:
سریلانکا جزیره ای است که فقط ۱۹ کیلومتر از هند فاصله دارد و با مساحت حدودا ۶۵ هزار و ۶۲۵ کیلومتر مربع در اقیانوس هند در منتهی الیه آسیای جنوبی قرار گرفته است. فصل های این کشور در مجموع دو فصل بارانی و غیر بارانی یا به عبارتی کم باران می باشد، درنتیجه زمان مناسب برای سفر به سریلانکا زمانی است که هوا بارانی نیست در واقع هوا خشک است. بهترین فرصت برای بازدید از منطقه های ساحلی غرب یا منطقه های کوهستانی این جزیره از ماه دسامبر تا ماه مارس و برای دیدن مناطق باستانی سریلانکا یعنی قسمت های شمال و مرکز و قسمت های شرقی از آپریل یا ستامبر است.
.
سریلانکا جزیرهای برای تمام فصلها:
تفاوت آب و هوا در سریلانکا این کشور را به جزیره ای برای تمام فصول تبدیل کرده است. نزدیک بودن سریلانکا به خط استوا باعث شده است که فصول مختلف به معنی واقعی در سریلانکا مشاهده نشود و درجه ی هوا در تمام سال در سریلانکا بین 28 تا 32 درجه باشد.
سری جایاواردنپوراکوته |
پایتخت |
کلمبو |
بزرگترین شهر |
سینهالی و تامیل |
زبان رسمی |
65.610کیلومتر مربع |
مساحت |
روپیه |
واحد پول |
زیبائی های سریلانکا:
سریلانکا دارای جاذبه های توریستی متعددی می باشدکه گردشگران را از سراسر جهان به خود جذب میکند از جمله این موارد 1- سواحل زیبا و طبیعت همیشه سبز سریلانکا 2- پارکهای جنگلی و حیات وحش 3- آثار باستانی و تماشای مراسم و فستیوال های خاص و ویژه.
در عین حال سریلانکا زیست گاه فیل آسیایی است و به دلیل تقدس فیل در نزد بودایی ها در بعضی معابد این حیوانات زیبا را نگه داری می کنند زمانی که فیل ها را برای غذا دادن می برند می توان از نزدیک فیل آسیایی را دید در عین حال می توان با شیشه شیر به بچه فیل ها شیر داد که برای اینکار باید از قبل در ورودی این محل فیش تهیه کرد.
کندی (kandy)
شهر زیبای کندی یکی ازجاذبه های گردشگری در سریلانکا به شمار می آید. این شهر در۱۲۰کیلومتری کلمبو که پایتخت سریلانکا می باشد، واقع شده و۱۲۰هزار نفر جمعیت دارد. آب و هوای بسیار مناسب، ویژگی های طبیعی و خیرهکننده و نیز حضور فراوان گردشگران خارجی برای دیدن این مکان این شهر را به یکی از گران ترین شهرهای سریلانکا تبدیل کرده است. در شهر کندی معبدی به نام "دالادا ماگی گاوا" وجود دارد که دندان مقدس منسوب به بودا در این معبد نگهداری میشود و به همین دلیل این معبد از قداست خاصی نزد بوداییان سریلانکا و همچنین جهان برخوردار است. این معبد در سال ۱۵۹۳میلادی توسط یکی از پادشاهان سریلانکا ساخته شده و طی سال های بعد نیز بناهای دیگری نیز به آن افزوده شده است.
در نزدیکی این معبد موزهای وجود دارد که پیکر مومیایی شده فیلی عظیم الجثه در آن نگهداری میشود. این موزه و همچنین هزینه ی مومیایی کردن این فیل 55 سال پیش توسط یک فرد ثروتمند صورت گرفته است. در این موزه تصاویری از مراحل مومیایی کردن این فیل برای مشاهده گردشگران نصب گردیده است.کندی به شهر جشنواره های با شکوه نیز معروف است. در این شهر سالانه چهار جشنواره برگزار میشود که جالب ترین آن ها "اسالا" نام دارد.
در این جشنواره که به مدت چهارصد سال در شهر کندی برگزار میشود، جایگاه و محفظه ای که دندان منتسب به بودا در آن قرار دارد، به دور شهر گردانده می شود. مردم این شهر نیز ضمن پوشیدن لباس های سنتی و حمل مشعل با شرکت در این جشنواره به شادمانی می پردازند.
کلمبو (Colombo)
کلمبو بزرگ ترین شهر و پایتخت تجاری کشور سریلانکا می باشد نام «کلمبو»، اولین بار در سال ۱۵۰۵ میلادی توسط پرتغالیها مطرح شد.
کلمبو شهری دارای چند قوم و چند فرهنگ می باشد این شهر در بیش از 2000 سال پیش، برای تاجران رومی، چینی و عربی شناخته شده بود. از سال 1980 به بعد، کلمبو دیگر پایتخت سریلانکا نیست. چند مرکز خرید در این شهر موجود است که در مقایسه با مرکز خریدهایی که در ایران موجود است بسیار ضعیف تر است. از دیگری دیدنی های شهر کلمبو میتوان به برج ساعت آن و ساختمان ها و محلهایی که مربوط به دوره استعمار است اشاره کرد. شهر کلمبو دارای بازاری به نام بازار پتا می باشد که در ورودی این بازار یک بنای تاریخی وجود دارد که در مرکز میدان قرار گرفته و به برج ساعت خان معروف می باشد.
خانوادهی فرامجی بهیکاجی خان که اهل بمبئی بودند و از تاجران معروف و همچنین مالک شرکت کلمبو اویل میلز بودند این برج را ساخته اند.
جاذبه های گردشگری منطقه ی بنتوتا:
منطقه ی بنتوتا در محدوده ی شمالی استان های جنوبی، در محل تلاقی رودخانه ی بنتوتا با دریا و در فاصله ی 62 کیلومتری شهر کلمبو قرار گرفته است.
باغ بریف:
باغ بریف دارای مناظر بی نقص و شگفت انگیزی است که در 8 کیلومتری واقع شده است و دارای مساحت 3-2 هکتاری می باشد.
باغ بریف در سال 1929 تاسیس گردیده و دارای باغچه های زیبا به سبک چمن زارهای دوران استعمار و باغ های ژاپنی می باشد.
جزیره ی سینامون(دارچین):
این جزیره یکی از جاذبه های گردشگری پر طرفداری است که در نزدیکی منطقه ی بنتوتا قرار گرفته است.علت نام گذاری این جزیره به جزیره ی دارچین این است که کشت دارچین از سال های دور به وسیله ی یک خانواده شروع و تا نسل های متوالی ادامه یافت.
سیجیریا (sigiriya)
این قلعه ی صخره ای از اصلی ترین جاذبه های سریلانکا به شمار می آید که توسط پادشاه کاساپای اول ساخته شده است.
معبد دندان (temple of the tooth)
معبد دندان یکی از جاذبه های شهر سیلان است.این معبد در مرکز شهر کاندی قرار دارد.کاندی در 120 کیلومتری شهر کلمبو،پایتخت سریلانکا قرار گرفته است.از جاذبه های معروف این شهر معبدی است به نام معبد دالادا ماگی گاوا که در مجموعه ی کاخ دربار است.
دشت هورتون پارک ملی (horton plains national park sri lanka)
دشت هورتون پارک ملی در منطقه ی حفاظت شده در مناطق مرتفع مرکزی سریلانکا است و توسط علفزار کوهستانی و جنگل ابر پوشیده شده است.این فلات در ارتفاع 2300 متری غنی از تنوع زیستی است و بسیاری از گونه ها که در این منطقه هستند بومی این منطقه اند.
پارک ملی یالا (yala national park)
پارک یالا دومین پارک بزرگ ملی است که در سریلانکا می باشد که یکی از بهترین مکان ها برای تماشا کردن حیوانات وحشی از جمله بوفالوها، پلنگ ها، میمون ها، کروکودیل ها، خرس ها و گراز های وحشی می باشد.
یالا به عنوان یک پناهگاه حیات وحش در سال1900 تعیین شده بود که در سال 1938این پارک بهترین پارک از جهت تنوع آن از نظر حیوانات وحشی شناخته شده است.
باغ گیاه شناسی سلطنتی: (royal botanical gardens peradeniya)
گیاه شناسی دارای سابقه ی طولانی می باشد، باغ گیاه شناسی با توجه به تغییر و تحولات صنعتی و مستعمراتی داشته یکی از دارایی های ملی سریلانکا می باشد.
در این باغ بیشتر از 300 نوع ارکیده،گیاهان دارویی، ادویه جات و درختان نخل وجود دارد.
باغ در ساعت 8 باز می شود و در ساعت 5/30 بسته می شود.
غار معبد دامبولا (dambulla cave temple):
در این معبد 157 مجسمه ی بودا و تعدادی از پادشاهان سریلانکا قرار دارند.علاوه بر اینها نقش ها و تصویرهایی در این معبد وجود دارد که بخشی از تاریخ سریلانکا و زندگی بودا را روایت می کند.بلندترین مجسمه ی بودا که ارتفاع آن 30 متر است در این معبد قرار دارد.
این معبد به دلیل ویژگی های منحصر به فرد و قدرت چند هزار ساله اش در یونسکو در سال 1991 در فهرست میراث جهانی خود قرار گرفت.
شهر دامبولا دارای محصولاتی نظیر فلفل،دارچین،ادویه جات معطر می باشد.
بیشتر بخوانید: کامپوزیت، بهترین متخصص ایمپلنت، قیمت لمینت دندان، سفید کردن دندان، کلینیک دندانپزشکی
با طلوع خورشید و ترک رختخواب اول همه از خواب پریدیم و پنجره اتاق رو باز کردیم! وای چه چشم انداز قشنگی از اون بالا پیدا بود! واقعاً جذاب بود. انگار پنجرهای رو به بهشت باز کرده باشی.
تپههای سرسبز و مهآلود بهمراه با جنگلهای انبوه! هوا هم بعد بارون سیلآسایی که دیشب باریده بود لطافت خاصی داشت و هرچی نفس عمیق می کشیدی بازم سیر نمی شدی! گوشه و کنار جاده پر بود از درختهای نارگیل، موز و بادوم زمینی. خیلی خیلی زیبا و باشکوه و نفسگیر! هرچی بگیم کم گفتیم چون هنوزم که یادمون می یاد احساس شادمانی و سرزندگی می کنیم.
ترکیب صبحونه هم شباهت زیادی به صبحونه هتل دیروزمون داشت با یک تفاوت که این بار پنکک هم به میز صبحانه اضافه شده بود و تزئینات خوراکی ها بیشتر رعایت می شد!خلاصه جاتون خالی صبحونه مفصل و خوبی خوردیم و کمی اونجا نشستیم و ازون فضای رویایی و با شکوه نهایت لذت را بردیم.
نیم ساعت بعد درست سر قرارمون پراسانا هم آماده بود و سوار بر رخش جیلی سفیدش سر پایینی های جاده های درب و داغون شهر کندی رو به سمت مرکز و دریاچه طی می کردی
دو سمت جاده را خونه های ویلایی زیبایی احاطه کرده بود و جالب اونجا بود که علی رغم آب و هوای بارونی سریلانکا تقریبا همه ی خونه ها بالای سقف شیروانی یه پنل خورشیدی گذاشتن تا حتی اون محدود روزهای آفتابی سال رو هم از دست ندن!
بعد از پراسانا درخواست کردیم که ما رو به بازار سنتی شهر کندی ببره و اونم که اول نگران پیدا کردن جای پارک تو اون شلوغی و ازدحام بود با کمی اکراه قبول کرد. هرچند آخر کار 100 روپیه (نزدیک یک دلار) پول پارکبانش رو ما حساب کردیم.
با جداشدن از پراسانا پیاده در دل خیابون های مرکزی کندی پیش رفتیم.
همه چیز رنگ و بوی خاصی داشت و جالب بودند! اغذیه فروشی هایی که زیاد بهداشتی نبودند ولی خوراکی های سرخ کردنیشون آب دهنمونو راه انداخت و نتونستیم در مقابل خوردنش مقاومت کنیم.
وسط میدون یه بازار سنتی وجود داشت که بیشتر پارچه و منسوجات داشتند. ولی بیشتر دنبال صنایع دستی بودیم تا از سریلانکا دست خالی نریم.
بعد که از یکی دونفر سوال کردیم یکیشون داوطلبانه گفت دنبالم بیاین و ما رو برد یه پاساژ بزرگ و جالب بود که منتظر بود ببینه چیزی می خریم یا نه.
در یکی از فروشگاهها که اتفاقا فروشنده مسلمون بود با تکیه بر این اشتراک مذهبی کلی بازار گرمی کرد و چند بسته چای بهمون فروخت.
نکات سفر به کشور سریلانکا: